Čebele so ključnega pomena za zdravje planeta. Zato pri nas delamo stvari drugače.

Zdrav način do boljšega počutja.

Ni nam vseeno za svet okoli nas in ljudi v njem. To je tisto, kar poganja našo celotno blagovno znamko.

Naše resnično prepričanje je, da vam naši izdelki dajejo moč, da dobro počutje vzamete v svoje roke.

Vsi smo boljši ljudje, ko se dobro počutimo, kajne?

#SKRBIMO ZA NAŠE ČEBELE

Slovensko Čebelarstvo

Iz naših panjev nikoli ne nabiramo preveč medu. Vedno poskrbimo, da so naši zeleni čebelnjaki oddaljeni daleč od škodljivih kemikalij.

Naš med je vključen v shemo SMGO (Slovenski med z geografsko označbo), potrjeno s strani Čebelarske zveze Slovenije. 

Naše čebelje pridelke čebelice pridelujejo na skrbno izbranih pašah Lendavskih ravnic in Mariborskega Pohorja ter parka Kozjanskega.

Izposojeno iz narave

Brez kompromisov, čisto

Verjamemo, da je današnje najpogostejše zdravstvene težave mogoče rešiti z boljšimi sestavinami, ki jih najdemo v naravi.

Ničesar ne dodajamo, da bi medu spremenili okus, vonj ali barvo, saj želimo, da ostane čist in naraven.

Vprašajte nas karkoli.

Od kod pridobivate vaše čebelje pridelke?

Radi govorimo o nabavi. Vsi naši izdelki prihajajo iz majhnih, oddaljenih čebelnjakov predvsem v Lendavi, gozdovih Pohorja in parka Kozjanskega. Sodelujemo z našimi čebelarskimi partnerji, da zagotovimo, da so naši čebelji izdelki trajnostno pridobljeni in najvišje kakovosti. Zdravje čebel je vedno postavljeno na prvo mesto.

Kdo so naši čebelarski partnerji?

Trenutno smo v partnerstvu z dvema čebelarjema, s Čebelarstvom Donko in Čebelarstvom Kozmus. V Čebelarstvu Donko, ki se nahaja v Lendavi čebelarijo s približno 100-timi čebeljimi družinami v neokrnjeni naravi Pohorja in okolice Lendave. Čebelarstvo Kozmus, ki se nahaja na Pilštanju, v jugovzhodnem delu Slovenije, v osrčju Kozjanskega. Značilnost Kozjanskega je hribovita in neokrnjena narava, ki je manj primerna za intenzivno kmetijstvo. V čebelarstvu Kozmus čebelarijo s približno 100-timi čebeljimi družinami.

Zakaj so čebele tako pomembne za planet?

Vsak tretji grižljaj hrane, ki ga zaužijete, pride od čebel. Brez njih bi izgubili jabolka, mandlje, kumare, borovnice, brokoli, cvetačo in še več, če čebele izginejo. In to je samo ena od mnogih posledic izgube naših brenčečih rumenih prijateljev.

Če sem alergičen na čebele, ali lahko uporabljam vaše izdelke?

Redko obstaja povezava med alergijami na čebelji pik (čebelji strup) in čebeljimi izdelki. Vendar pa v takih situacijah vedno priporočamo posvet z zdravnikom. Vaša varnost je naša prioriteta številka ena.

Finalisti

V letu 2022 je naš slovenski ajdov med zasedel mesto med finalisti, medtem ko je v letu 2023 naš slovenski gozdni med dosegel enako prestižno uvrstitev na svetovnem tekmovanju v ocenjevanju okusov medu v Združenih državah Amerike, kjer so iskali najboljši med na svetu.

Medomat

Največji medomat v sloveniji; Supernova Ljubljana Šiška.

Več o tem