Ko nas napadajo virusi in prehladna obolenja, radi posežemo po medu. Koristen je skoraj pri vseh težavah, krepi imunski sistem in je bogato energijsko hranilo.

OKUSEN, NARAVEN, 100% SLOVENSKI, NAGRAJEN

Med je zaradi svojih lastnosti nujen sestavni del zdrave prehrane. Brez medu in čebeljih izdelkov  si komajda predstavljamo zimo. Blagodejni učinki na zdravje so odvisni od kakovosti in vrste rastline iz katere je pridelan med. Med je zaradi svoje edinstvene strukture koristen v boju proti okužbam, poseben sloves uživa zaradi naravnega antioksidacijskega delovanja in spodbujanja avtoimunskega sistema organizma.

Akacijev med je najmilejšega okusa. Barva medu je skoraj brezbarvna do slamnato rumene barve. Je odlično sladilo za čaj, kavo, kosmiče. Ima blagodejne učinke na delovanje jeter, ledvic in lajša simptome stresa, sečnega trakta in simptome pri bolezni dihal. Zlata plaketa 2018.

Ajdov med je od rdeče do nasičene temno rjave barve. Čisti ajdov med je izredno redek. Vsebuje veliko mineralov in beljakovin, kar je pomembno pri obnovi in rasti kosti.  Zmanjšuje slabokrvnost saj ima veliko železa. Zlata plaketa 2018.  

Cvetlični med prepoznamo po dokaj svetli barvi, prijetnemu vonju po sadju in medonosnih travniških cvetlicah. Najpogosteje ga uživamo  kot namaz na kruhu ali kot dodatek čaju. Veliko ga uporabljajo tudi pri izdelovanju različnih sladic. Srebrna plaketa 2018. 

Kostanjev med je rjavo rdečkaste barve, srednje do zelo grenak. Ima močan prodoren vonj, njegova grenčica pa izvira iz zrnc cvetnega prahu. Blagodejno vpliva na naš živčni sistem, uporabljajo ga tudi za  hitrejše celjenje površinskih ran.

Lipov med je svetlo rumene do svetlo jantarne barve z zelenim odtenkom z  značilnim vonjem po lipovem cvetju. Med drugim se uporablja za lajšanje prehlada, saj omogoča lažje izločanje sluzi iz nosu in grla. Pomaga pri vnetju dihal, ker ima protibakterijski lastnosti. Pomaga pri nespečnosti.

Smrekov med  je rdečerjave barve, diši nežno po smoli, aroma je po sirupu smrekovih vršičkov. Smrekov med se priporoča pri kašlju, bronhitisu  in slabokrvnosti. Ima visoko antioksidativno učinkovitost in pospešuje lastno odpornost (imunski sistem).

Med Mellifera se polni v tradicionalne steklene slovenske kozarce, ki so oblikovani kot kaplja. Med je nosilec oznake SMGO (Slovenski med z geografsko označbo), kar je garancija, da imate pred seboj resnično kvalitetni in 100% slovenski med.

NAVODILO ZA UPORABO

Kristalizacija medu je naravni pojav in ne vpliva na kvaliteto medu. Če želite, da je vaš med tekoč, ga lahko segrejete do  40 stopinj Celzija. S tem se bodo ohranile vse učinkovine in zdravilne lastnosti. 

MED SREČNIH ČEBEL

Čebele skrbijo za naravno opraševanje rastlin. Brez njih ne bi bilo narave, kot jo poznamo danes in ki jo tako zelo cenimo. Hvala vsem, ki kupite med in s tem ohranjate naravo za nas in naše naslednike.