Avtohtona kranjska sivka

Slovenija je edina država članica Evropske unije, ki je zaščitila svojo avtohtono vrsto čebele – kranjsko sivko (Apis mellifera carnica). Kranjska sivka je danes druga najpogostejša medonosna čebela na svetu, ki slovi po svoji delavnosti, ubogljivosti in odličnem občutku za orientacijo. Linija Mellifera si je sposodila srednji del latinskega imena naše kranjske sivke in potrudili se bomo, da ga bomo tudi upravičili. S kvaliteto, zaupanjem in spoštovanjem do darov, ki jih prinaša naša narava.

Zakaj Čebelji zaklad?

Ko smo snovali idejo Čebeljega zaklada, smo se ob ogledu  ponudbe medu v trgovskih centrih večkrat spraševali, kateri med je res tisti, ki mu lahko zaupamo. Čeprav, smo uporabniki medu, nismo vedeli, da obstajajo certificirani kozarci, ki se lahko polnijo samo s slovenskim medom, še slabše smo poznali pravilnike Čebelarske zveze Slovenije. Ko smo v trgovinah prebirali nalepke na kozarcih z medom, smo v zapisih najpogosteje opazili, da imajo oznako »iz EU« ali »izven EU« Zato smo lahko le domnevali, da je med uvožen in to iz kjerkoli na svetu. Tako se je oblikovala ideja, da na trg ponudimo nekaj, kar bo potrošniku zagotavljalo kvaliteto, prepoznavnost in izvirnost. Zavezali smo se k trem najpomembnejšim pravilom.

Prvo pravilo: samo najboljše je dovolj dobro

To pravilo še posebej velja pri medu slovenskega izvora. Tako se je porodila  ideja, da bi sami zagotovili resnično pravi slovenski med in to samo in izključno slovenskega izvora. Odločili smo se, da vzpostavimo mrežo zaupanja vrednih proizvajalcev medu, ki se sami težko prebijejo na police trgovin. Če upoštevamo še visoke marže, je jasno, da mali slovenski proizvajalci težko kaj zaslužijo ali pa so enostavno predragi. Z vključitvijo le-teh v našo čebeljo zgodbo bi pomagali malim slovenskim proizvajalcem medu, potrošnikom pa ponudili le najboljše in slovensko.

Drugo pravilo: Preverjena vsebina slovenskega izvora in sledljivost

Vsakega proizvajalca medu slovenskega izvora, ki bo polnil v uradni polnilnici medu, bomo tudi osebno obiskali in preverili ali gre za pravega proizvajalca medu ali pa le  za nekoga, ki bi rad zaslužil z mešanjem medu iz od kjerkoli. O vseh dejstvih želimo odprto in odkrito informirati naše kupce. Kako? Vsak izdelek bo imel natisnjeno tako imenovano QR kodo, ki ima na sredini stilizirano čebelico iz logotipa Mellifera. Z mobilnim telefonom boste lahko preko QR kode dobili vse potrebne informacije o izvoru medu, ki ga kupujete. Sledljivost bo torej zagotovljena. Izvor medu boste lahko preverili tudi v trgovini ali pa na naši spletni trgovini, ki bo tudi naše ključno prodajno okno.

Tretje pravilo: Simpatična celostna podoba izdelka

Prepričani smo, da je poleg vsebine pomembna tudi celostna podoba izdelka. Zato smo k oblikovanju nalepk in logotipa povabili slovensko oblikovalko, ki je vdahnila sveže ideje v celostno podobo. Želimo, da bi z našo linijo Mellifera zagotovili kupcem zaupanja vredno znamko, zato je poleg vsebine pomemben tudi izgled. Že s pogledom na stilizirano kranjsko čebelo boste vedeli, da gre za varen in čist med slovenskega izvora. Pripravili smo tudi prekrasne darilne pakete, ki bodo razveselili obdarovance in se jih bodo še dolgo spominjali zaradi inovativnosti in odlične vsebine. Z linijo izdelkov  Mellifera ne boste v zadregi kaj podariti, da bo darilo izvirno in  uporabno. Nikoli vam ne bo nerodno dati iz rok darila, ki ima celostno podobo in je tako lično oblikovano v sladu z slovensko narodno tradicijo.

Za zaključek

Želimo postati prepoznavni tudi kot izvozniki slovenskega medu z enostavnim klikom z miško. Vedno zdravo, vedno kvalitetno, vedno pri roki. To naj bo linija Mellifera z medom izključno slovenskih proizvajalcev. Preizkusite našo ponudbo, ne bo vam žal.

“Med je kot prijazna beseda, sladek za dušo in zdrav za telo”.