Prednosti Akacijevega Medu - Mellifera

Prednosti Akacijevega Medu

Je med pridobljen na pašah, kjer prevladuje cvet akacije. Akacijev med ima značilno svetlo jantarno barvo, skoraj prozorno ter gladko in fino teksturo. Ima nevtralno cvetlično aromo in ne kristalizira.

Akacijev med je zdrav nadomestek za sladkor. Je bogat s fruktozo in je zaradi prijetnega, finega in izvrstnega okusa idealen za sladkanje vseh vrst izdelkov, kot so sokovi, mlečni izdelki ali sadje, ne da bi pri tem spremenili njihov okus.

 

Koristne lastnosti akacijevega medu

Akacijev med je zelo učinkovito naravno prehransko dopolnilo za številne bolezni in stanja.

Je naravno sredstvo proti bolečinam. Akacijev med hvalijo kot odlično naravno sredstvo proti bolečinam. Zaradi svojih lastnosti je najboljše nefarmakološko dopolnilo za zdravljenje motenj spanja, kot so nespečnost ali nočne more, zmanjševanje ravni stresa ali drugih živčnih motenj.


Izboljšuje krvni obtok, saj je sestavina, ki pomaga skrbeti za zdravje našega telesa, povečuje pretok krvi po telesu. Akacijev med poveča proizvodnjo rdečih krvnih celic, trombocitov in drugih krvnih celic. Posebej priporočljivo je tudi za ženske, ki se jim med menstrualnim ciklom zniža raven hemoglobina.


Zagotavlja naraven odvajalni učinek in pomaga pri boju proti zaprtju ali drugim vnetnim črevesnim boleznim. Tako je na primer njegovo uživanje priporočljivo za zdravljenje vnetij, ki jih povzroča kolitis, pomaga normalizirati črevesno gibanje in uravnava črevesni tranzit.


Je naravno in organsko sladilo, primerno za vse vrste hrane in pijače. Zaradi nizkega glikemičnega indeksa je v nasprotju z drugimi medovi akacijev med kot nalašč za dodajanje sladkega pridiha prehrani, zlasti za tiste, ki sledijo nizkokalorični dieti ali trpijo za sladkorno boleznijo.

Prispeva k ohranjanju močnega imunskega sistema: zaradi bogastva vitaminov in drugih bistvenih mineralov, ki pomagajo vzdrževati raven obrambe našega organizma.

Je naravni antioksidant zaradi visoke vsebnosti flavonoidov. Zahvaljujoč tej spojini akacijev med pomaga preprečevati prezgodnje staranje celic.

Je zaveznik zdravega hujšanja, saj pomaga doseči občutek sitosti. Tako je alternativa uživanju drugih sladkarij z visoko vsebnostjo sladkorja. Zaradi tega je idealen za vse tiste, ki želijo varno shujšati z restriktivnimi dietami.

Ima učinke, podobne naravni kozmetiki. Njegov vnos pomaga ohranjati zdravo kožo in lase ter se izogiba zunanjim dejavnikom, ki povzročajo poškodbe ali spodbujajo izpadanje las.

Je naravno zdravilno sredstvo, ki z regeneracijo poškodovanih celic prispeva k pospešitvi celjenja ran ali opeklin.

Nazaj na spletni dnevnik